Beukerswedstrijd 15 april

Zondagochtend  15 april was ‘t Bolwerck in Edam het décor van de strijd om de WK Bouwes beker. Vlak voor aanvang van de individuele clubkampioenschappen van gymvereniging de Beukers vulde de zaal zich met opgewonden stemmetjes van de deelnemende turnsters en turners. Ook de tribune stroomde goed vol. Om  11.00 was daar dan de officiële start van de wedstrijd met de opmars van alle deelnemers. Vlaggendraagster van de verenigingsvlag was dit keer Jana Schilder. Deze eer kreeg ze omdat ze 2 weken daarvoor tijdens de districtswedstrijd in de Wormer Rayonkampioen is geworden.

Na de opmars  werden onder leiding van hoofdtrainster Marsha Bertens alle spieren goed warm gemaakt. En toen stond niets de turnsters en turners meer in de weg om zich vol in de strijd te gooien om een zo hoog mogelijk score te bemachtigen. Alle deelnemers waren per  leeftijd en niveau in groepen ingedeeld.  Binnen deze groepen waren er 3 medailles te verdelen. Alles werd dus uit de kast getrokken om kans te maken op zo’n mooie medaille.

Op de onderdelen vloer, brug, balk en sprong lieten alle meiden prachtige oefeningen zien. De jongens schitterden op de onderdelen rek, sprong, brug, ringen en vloer.

Nadat het laatste onderdeel geturnd was, steeg de spanning in de zaal. De punten werden geteld en het wachten was op de uitslag. Gelukkig ging de wachttijd niet gepaard met nagelbijten en verveling. Marsha en haar selectiemeiden trakteerden deelnemers en publiek op een voorproefje van de demonstratie show die ze op Koningsdag om 10.00 uur op het Damplein in Edam zullen opvoeren.  En dat was zoals elk jaar weer fantastisch. Zeker de moeite waard om op Koningsdag een kijkje te komen nemen op het Damplein!

Na de show was het tijd voor de prijsuitreiking. Per groep mochten de winnaars op het podium plaats nemen om hun welverdiende medailles in ontvangst te nemen. Dit uiteraard onder luid applaus van het publiek. Tot slot was er natuurlijk nog die WK Bouwes beker! Deze beker wordt jaarlijks uitgereikt aan de gouden medaille winnares of winnaar, met het grootse puntenverschil tussen hem/haar en de nummer 2 van de groep. Deze persoon mag zich dé Clubkampioen van het jaar noemen.

En dit jaar viel deze eer ten deel aan maar liefst 2 personen! Gabriela Prata Verniers en Mehdi Ridha hadden beide exact hetzelfde verschil met de zilveren medaille winnaars uit hun groep en mochten daarom beide nogmaals het hoogste podium beklimmen om de beker overhandigt te krijgen. Een prachtig moment en tevens afsluiting van een hele geslaagde en leuke wedstrijd.