Zilver en brons voor dansers The Queens op EK in Praag

Dat het goed gaat met het dansen in Edam is al langer bekend. Maar in mei is daar weer een heel bijzonder hoofdstuk aan toegevoegd. ‘The Queens’ onder leiding van Susan Koning van De Beukers bestaande uit maar liefst 19 dansers vertrok op woensdag met de bus naar Praag samen met een grote groep supporters.

Daar stond het Europees Kampioenschap HipHop op het programma. Het team ‘The Queens’ komt uit in de categorie Mega Crews. Dat is vergelijkbaar met de eredivisie in het voetbal. Naast het team kwamen er ook 3 duo’s vanuit het team uit in aparte categorieën.

Donderdag was er nog een ontspannende dag om Praag te bezoeken maar vanaf vrijdag was het keihard knokken om door de voorrondes te komen. Dat is zowel het team ‘The Queens’ als de 3 duo’s gelukt.

Topprestaties

Het team ‘The Queens’ heeft uiteindelijk een 6e plaats op het EK weten te behalen. Een prachtig resultaat met dit nog jonge team. Bij de duo’s is het Lizzie en Demi zelfs gelukt om met een spectaculair optreden 2e van Europa te worden bij de junioren. Ook Anne en Iris wisten bij de senioren een 2e plaats te behalen en Richelle en Suzanne zijn 3e geworden, ook bij de senioren.