Spingwedstrijd 11 november

Zondag 11 november gonsde het van de sportactiviteiten aan de Keetzijde in Edam. Op de velden was er een voetbalclinic gaande en in ’t Bolwerck vond de jaarlijkse springwedstrijd van de Beukers plaats. Dit is een wedstrijd waarin de deelnemers ingedeeld worden in groepen en met hun groep strijden tegen de andere groepen. Met een record aantal deelnemers, een goed gevulde tribune en de hulp van vele vrijwilligers, kan de organisatie terugkijken op een mooie ochtend.

De opmars, waarmee de wedstrijd altijd wordt afgetrapt, was als altijd indrukwekkend. De clubvlag werd gedragen door de in april uitgeroepen clubkampioenen; Gabriela Prata Verniers en Mehdi Ridha. Na de opmars volgde de warming up en toen was het tijdvoor de echte actie.

 Op de onderdelen sprong,kast en vloer werden alle groepen door de juryleden beoordeeld op hun eigen niveau. En de jury kon heel duidelijk merken dat veel turnsters en turners de,naast de jurytafel, uitgestalde medailles al lang al gespot hadden. Het uiterste werd gedaan om met zo’n mooie medaille naar huis te gaan. De geleverde prestaties werden dan ook beloond met applaus en gejuich vanaf de tribune, waar trotse ouders, opa’s en oma’s en overige familie en bekenden de verrichtingen op de vloer volgden.

Nadat alle groepen alle onderdelen geturnd hadden, was het aan de jurytafel tijd om de punten bij elkaar op te tellen. In deze tijd verzorgde de meiden van de selectie een demonstratie. Dit natuurlijk onder leiding van hoofdtrainster Marsha Bertens en trainers Britt van Riesen en Marco Tol. Ook werd er nog even stil gestaan bij de Grote Club Actie 2018. In september zijn er weer ontzettend veel lootjes verkocht. Dit is iets waar de Beukers natuurlijk heel blij mee is omdat er met de opbrengst veel mooie dingen gedaan kunnen worden. Daarom was er voor alle lotenverkopers iets lekkers. Tevens mochten de meiden die de meeste loten hadden verkocht een leuk cadeautje komen uitzoeken van de prijzentafel.

Toen spreekstalmeester en medeorganisator van de wedstrijd, Jacco Bertens, vervolgens aangaf dat de uitslag bekend was, was de spanning voelbaar in de lucht. Wie oh wie mocht ernaar voren komen om plaats te nemen op het erepodium? Gelukkig bleek dat de punten zo dicht bij elkaar lagen dat er alleen maar plaatsen 3, 2 en 1 waren.Iedereen is met eremetaal naar huis gegaan! En tot slot mocht er nog één groep nogmaals plaats nemen op het hoogste podium om de wisselbeker in ontvangst te nemen. De jongste meiden van de selectie hadden de beste overall prestatie geleverd, beoordeeld op hun eigen niveau, en wonnen daarmee de springtrofee van 2018.

Een prachtige einde van een zeer geslaagde wedstrijd!