verslag 2e Competitiewedstrijd turnen

Afgelopen weekend, 19 en 20 januari, was het tijd voor de 2e competitiewedstrijd. Frances mocht als eerste van start en begon met een super mooie vloeroefening. Een arabier-flikflak en salto voorover tot stand! Op brug is Frances het sterkst vooruit gegaan. Een mooie oefening met heel wat punten meer dan de vorige wedstrijd! Uiteindelijk eindigde Frances op een 5e plek waar ze erg tevreden over is.

De volgende ronde was het de beurt aan Famke, Madelyn, Emily en Yara om te laten zien wat ze kunnen. Vloer is het onderdeel waar de meiden het hoogst hebben gescoord. Famke was in haar categorie 2e op vloer geëindigd, Yara had de hoogste score op vloer behaald in haar categorie en Madelyn volgde haar op met 0.20 punt lager. In deze competitie liggen alle meiden heel dicht bij elkaar en is het elke wedstrijd weer erg spannend. Dat is goed terug te zien in de uitslag. Nummer 1 had een score van 53,95 en Madelyn was op een 7e plek geëindigd met 53.05 punten. Ook Yara volgde al snel met 52.15 punten en is op een mooie 9e plek geëindigd. Famke en Emily hadden helaas op balk wat moeite en zijn daardoor lager geëindigd, wel hebben ze allebei mooie oefeningen laten zien!

Vervolgens was het de beurt aan Amber, Felana en Joëlle. Ook deze meiden zijn erg sterk op vloer en dat was aan de scores te zien. Felana had de hoogste score op vloer, en Amber was als 3e op vloer geëindigd. Joëlle is een echt balkmeisje en dat is ook te zien aan haar netheid en haar handstand, een hele mooie stabiele handstand op de balk! Ook deze categorie is in tweeën opgesplitst. Joëlle en Amber waren allebei als 6e geëindigd en Felana als 8e.

De derde wedstrijd op zaterdag was het de beurt aan Eva-Louise. Eva had een hele mooie stabiele wedstrijd geturnd, weinig foutjes en mooie oefeningen. Op balk en vloer heeft Eva haar hoogste scores behaald en op allebei de toestellen was ze als 3e geëindigd. Uiteindelijk kon Eva met een mooie 6e plek naar huis!

De vierde wedstrijd kwamen Claire en Tessa in actie. Tessa had een hele mooie wedstrijd geturnd, op brug had ze een super oefening met een pracht score! Ook haar vloer en sprong gingen erg goed, balk ging deze wedstrijd iets minder, maar aan haar eindscore was dat niet te zien. Tessa mocht met een mooie gouden medaille om haar nek naar huis! Claire had ook een erg goede wedstrijd geturnd, vooral op brug en vloer heeft Claire zich verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Met mooie elementen aan de brug had ze een volledige oefening geturnd!

Op zondag was het de beurt aan Fien om te starten. Wegens een blessure heeft Fien twee maanden niet kunnen trainen en was dit ook haar eerste wedstrijd. Aan haar scores en oefeningen was het niet te zien dat ze er zo lang uitgelegen heeft. Brug was Fien haar sterkste onderdeel, waar ze een mooie score van 13.70 heeft behaald. Uiteindelijk is Fien als 5e geëindigd!

De tweede wedstrijd op zondag kwamen Hannah en Kris in actie. De meiden begonnen op sprong, ze lieten allebei een mooie overslag zien. Daarna was het tijd voor de brug, een spannend onderdeel. Hannah had voor het eerst de ophurk en turnde een mooie oefening met een salto af. Kris had ook een mooie oefening op de brug laten zien. Een ophurk en zelf overgesprongen, super Kris! Op balk en vloer lieten Hannah en Kris ook mooie oefeningen zien. Kris had uiteindelijk een mooie 3e plek met medaille binnengesleept! Hannah eindigde als 7e.

Laura, Lyan, Amber, Helené en Alyssa sloten het weekend af. Amber en Helené turnen dit jaar voor het eerst keuze oefenstof, wat betekent dat ze hun eigen oefeningen mogen maken. Ze begonnen op balk en turnden allebei een mooie oefening. Allebei turnden ze een hele mooie stabiele wedstrijd. Amber mocht de gouden medaille mee naar huis nemen en Helené de zilveren medaille. Super gedaan meiden!

Alyssa turnt Jeugd 1 D3, helaas zijn er niet veel tegenstanders op dat niveau, wat het moeilijk maakt om een podiumplek te bemachtigen. Tijdens de balk heeft ze haar hele balk oefening kunnen laten zien, zonder eraf te vallen. Zelfs de klemrol zat erop!  Ook liet Alyssa een mooie vloeroefening zien. Uiteindelijk is Alyssa als 3e geëindigd.
Voor Lyan is dit het tweede jaar dat ze aan wedstrijden mee doet en dat gaat haar erg goed af! Met mooie oefeningen op alle toestellen heeft ze de mooie bronzen medaille mee naar huis mogen nemen. Laura turnt al langer wedstrijden en dat is te zien aan haar netheid! Met mooie scores voor haar netheid haalt Laura haar punten binnen. Op balk, vloer en liet Laura mooie oefeningen zien en op sprong turnde ze twee mooie overslagen over de pegasus. Door het moeilijke onderdeel brug zijn er helaas wat puntjes blijven liggen en is Laura uiteindelijk als 5e geëindigd.

Al met al een super weekend!! De trainsters zijn erg trots op alle meiden en we gaan nu weer hard aan de slag voor de derde en laatste competitiewedstrijd.