Clubkampioenschappen

Op zondag 7 april vonden onze jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Voordat er van de die dag volop schijnende zon genoten kon worden, werd er in ’t Bolwerck eerst gestreden om de felbegeerde podiumplaatsen.

Ook dit jaar kon de organisatie weer rekenen op de hulp van veel vrijwilligers, die altijd zo hard nodig is om deze wedstrijd mogelijk te maken.  Een ieder die heeft geholpen met op- en/of afbouwen, een groepje begeleid heeft, gejureerd heeft of anders heeft geholpen, nogmaals onze grote DANK hiervoor.

En wat hebben we, vanaf de vloer en vanaf de tribune, weer veel moois gezien. En wat hebben alle deelnemers weer ontzettend hun best gedaan. Tijdens de oefeningen op brug, balk, sprong en vloer werd alles uit de kast gehaald. Dit leverde na afloop vaak opluchting en blijdschap op, maar hier en daar ook soms wat teleurstelling…… als het nét niet ging zoals ze het geoefend hadden.

Maar ja, dat  hoort ook bij een wedstrijd. En hoewel het natuurlijk fantastisch is om te winnen, is het meedoen en het plezier in de sport het belangrijkste!

Nadat de laatste ronde geturnd was en de punten geteld werden, konden het publiek en alle turn(st)ers genieten van een demonstratie verzorgd door St. Mauritius uit Volendam. Een groep meiden van de selectiegroep van deze buurvereniging, die uitkomen op nationaal niveau, lieten onder toeziend oog van hun trainer Martin zien wat ze allemaal kunnen. En wat een talenten zijn dit!!! De demonstratie was geweldig. Te meer omdat we ook bekende gezichten zagen; meiden die ooit hun turn carrière bij de Beukers begonnen zijn en daarna zijn doorgestroomd naar Mauritius, hebben hun kunsten vertoond.

Tot slot was het tijd voor de prijsuitreiking. Per groepje, van gelijkwaardig niveau, waren er 3 medailles te winnen. Altijd een spannend en mooi moment. Alle prijswinnaars namen trots hun eremetaal in ontvangst. Als klapstuk van de wedstrijd werd als laatste de WK Bouwescup uitgereikt. Dit is de wisselbeker die gaat naar de winnaar die met het meeste puntenverschil gewonnen heeft. En deze prachtige beker mocht dit jaar in ontvangst genomen worden door Lola Frieling.

Van harte Lola!