Verslag springwedstrijd 24 november

Zondag 24 november was het weer zover, de jaarlijkse Springwedstrijden van de turnvereniging de Beukers in sporthal ’t Bolwerck te Edam.

Het aantal deelnemers was iets minder dan vorig jaar. Dit had wellicht te maken met het feit dat er dit weekend de Grote Sinterklaasshow in sporthal de Opperdam in Volendam was.

Desalniettemin stonden er een vijftigtal enthousiaste jongens en meisjes te popelen om hun turnvaardigheden te showen. De meisjes waren zoals elk jaar weer in de grote meerderheid maar de jongens die meededen stonden ook hun mannetje.

Na de vrolijke opmars en warming-up kon de wedstrijd beginnen.

Gelukkig was de tribune inmiddels ook behoorlijk gevuld.

De deelnemers waren ingedeeld in groepjes en streden met hun groep voor de 1e, 2e en 3e plek. Ze moesten drie onderdelen turnen; lange mat, kast en mini trampoline. Er waren vijf rondes waarvan twee rustmomenten waarin de jongens en meisjes wat te drinken kregen. De vrijwilligers, o.a. juryleden en begeleiders werden ook niet vergeten.

Er werd goed geturnd en je kon zien dat ze er plezier in hadden. Het liep allemaal erg soepel door en toen was het alweer tijd om de punten te gaan tellen. Tijdens het wachten op de uitslag liet de plusgroep een demonstratie zien op de tumblingbaan. Een van de trainsters, Marsha Bertens, gaf hierbij uitleg. Het zag er indrukwekkend uit.

Toen was er de uitslag en de prijsuitreiking. Alle deelnemers vielen in de prijzen. Alle kinderen werden bij naam genoemd en mochten op het podium staan en kregen een welverdiende medaille en diploma. De groep met de hoogste score kreeg bovendien nog een mooie beker uitgereikt.

De beker werd gewonnen door een groep meisjes van het 2e uur van de vrijdag bij Sharon.

Op het einde werd er ook nog een vrijwilliger in het zonnetje gezet. Anja Veerman nam afscheid en werd met een bloemetje bedankt voor haar inzet van de afgelopen 5 jaar. Alle vrijwilligers kregen ook weer wat lekkers mee naar huis.

Trots en tevreden ging iedereen weer huiswaarts.

De fotograaf Edwin van der Plaats was er ook weer om mooie foto’s te maken.