OPROEP VAN DE JURY-COÖRDINATOR.

Wie zou graag een jurylid willen worden ??

Momenteel heeft de vereniging 2 jury-leden. Een voor TD1 en 1 voor TD2, die ook TD1 mag doen.

Om aan de jury-verplichtingen van de vereniging bij de regionale en district-wedstrijden te voldoen zoeken we iemand die een jury-opleiding wil doen. Dit gaat tegenwoordig online. Als de vereniging geen of tekort jury-leden aanlevert dan kunnen een paar meiden van de selectie-groep niet meedoen. Dat is toch wel zonde !!

Het jurylid gaat veelal in Wormer jureren. Als je wil mag je voor andere vereniging jureren als de andere vereniging erom vraagt.

Bij de jury-opleiding TD1, hier begin je mee, leer je de reglementen voor toestellen, trainers, juryleden en turnsters. Ook leer je hoe je beoordelingen D-score, E-score en neutrale aftrek moet toepassen. D-score telt voor oefeningen, die we verdelen in elementen. Veelal moeten turnsters 7 elementen uitoefenen. E-score is voor de fouten.

Je kan met een maand of 2 klaar zijn, gewoon elk avond even ervoor zitten. Voorwaarde van KNGU is dat je wel binnen een jaar klaar moet zijn.

De jury-opleiding is gratis, je dient wel lid te zijn van KNGU, dat door de Beukers wordt geregeld en betaald.

Bij jurering in Wormer wordt voor jury-leden erg goed gezorgd. Je krijgt voldoende te eten, drinken en versnaperingen. En daarbij, ʺat last but not leastʺ, krijgt een jurylid een vergoeding per wedstrijd.

En daarbij, je kan dan bij turnwedstrijden bijvoorbeeld op TV de oefeningen beter begrijpen en begrijp je hoe de wedstrijden beoordeeld worden.

Nu het nieuwe olympische jaar ingaat, is nu het beste moment om in te stappen voor juryopleiding. Namelijk per mei 2021 zijn wat reglementen aangepast. Voornamelijk voor de leeftijdsgroep van 6 tot 9 jaar.

In afwachting van enthousiaste reactie(s),

groet van de jury-coördinator van de Beukers

Theo Knijn