Bolwerk vol kampioenen

Zondag 24 April 2022 Clubkampioenschappen

Een Bolwerk vol kampioenen.

Er loopt een klein meisje door de gang van de sporthal. Zenuwachtig kijkt ze om zich heen, omdat alles nieuw is. Gelukkig neemt haar grote zus haar bij de hand richting de turnwedstrijd, waar ze voor het eerst aan meedoen. Met de vlag voorop lopen alle turnsters de zaal in.

Onder begeleiding van trainsters en vele vrijwilligers en toeziend oog van de jury doen de meiden de volgende onderdelen: de balk, brug, vloer en sprong. Waar de jongste deelnemers hun mooiste koprol en radslag lieten zien, deden ervaren turnsters een arabier salto op de vloer. En alle sporters waren even nerveus, want iedereen wilde het allerbeste van zichzelf laten zien. 

Eén van de jonge meiden vroeg mij waarom ze wel voor de grote meiden klapte en niet voor haar groepje. We zijn samen gaan kijken. Wat bleek, het team van de grote meiden klapten voor elkaar en hadden een echt team gevoel. Dat zijn wij met ons team ook gaan doen. Hiermee waren de grote meiden niet alleen een voorbeeld met hun mooie streksalto, maar ook zeker met hun teamspirit! 

Aan het eind van het toernooi regende het medailles . Iedereen kon op zijn eigen niveau een kampioen worden. De 8 jarige Hafsa deed het zelfs zo goed, dat ze de clubkampioen van de Beukers werd. Die zien we wellicht nog een keer terug bij de selectie. En de kleine meid en haar grote zus, die liepen vol trots met medaille de zaal weer uit.

Petra Simons