Dans

Kom jij ook dansen?

Streetdance ; is een sport waarbij aspecten zoals improvisatie en aanmoediging door omstanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is. 
Streetdance;  is een mildere vorm van hip hop waarbij voornamelijk gebruik gemaakt wordt van basispassen en veel armbewegingen.
Kinderen onder de 12 jaar krijgen voornamelijk alleen streetdance. Er wordt gedanst op muziek die de kinderen op dat moment leuk vinden.

Hiphop dance; is onderdeel van de hiphop cultuur, waaronder stijlen als Breaking (Breakdance), Locking en Popping. Deze dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig en werd populair door dansgroepen in Amerika.
Wat hiphop onderscheidt van andere stijlen is dat het van oorsprong ‘freestyle’ gedanst wordt.

Latin Dance Fitness; is zo leuk dat je het lang kan volhouden. Daarbij verdrijf je ook stress, je verhoogt je conditie, je verbetert je spieren en je cardiovasculaire ritme. Je beweegt vrij op muziek waardoor het minder saai is. Terwijl je je best doet om de danspasjes te volgen en de indruk heb, dat je ronddanst op een feest, voer je in principe een hoop klassieke fitness-oefeningen uit. De pasjes zijn aanstekelijk en afwisselend langzaam en dan weer snel.
De vrolijke en dansbare muziek, danspasjes en bewegingen maken het al aangenamer om dit te doen. Het is een vrolijke en aangename manier van oefeningen doen. Per les van een uur verbrand je gemiddeld 900 calorieën, en je train zowat alle spiergroepen zonder dat je het beseft.

Kijk ook op de Facebook pagina van de Beukers Dans.