Gym

Het lesrooster voor gym staat in  het algemene rooster.

Vrijdagmiddaggroepen

Op vrijdagmiddag wordt er gymles gegeven op recreatieniveau. In deze groepen leren de meisjes de basisvormen van het turnen. Het begint met het leren van de koprol, handstand en radslag, maar naarmate de meisjes ouder worden, leren zij al moeilijkere dingen. Het aanleren van deze oefeningen doen wij met behulp van de Gymmies, een product van de KNGU. Hierbij krijgen de meisjes een gymmiemunt wanneer zij een nieuw element hebben geleerd. Deze munten kunnen zij bewaren in hun eigen gymmiemap.

Twee keer in het jaar doen de meisjes mee aan de clubkampioenschappen van de vereniging. Hierbij kunnen zij aan iedereen laten zien wat ze hebben geleerd in de lessen. Een aantal keer in het jaar zullen er vriendjes- en vriendinnetjesdagen worden georganiseerd, waarbij de meisjes gezellig iemand mee mogen nemen die met de les mee wil doen.

Elke les wordt begonnen met een afwisselende warming-up en aan het eind van de les doen we een rustige cooling-down of een leuk spelletje. Aan het eind van de laatste les (19:00) ruimen we gezamenlijk alle toestellen op.

 

Zaterdaggroepen

Op zaterdagochtend turnen meisjes die meedoen aan wedstrijden in de 5e en 6e divisie. Meisjes die op vrijdagmiddag gymmen en voor deze groepen in aanmerking komen, krijgen hier een brief over mee met meer informatie.

 

 

De Gym afdeling heeft ook een Facebook Pagina: https://www.facebook.com/debeukers