Kledingvoorschriften

reglement ten tijde van oefeningen en wedstrijden

Gym-, Dans- en Turnvereniging De Beukers – Edam streeft naar een eenduidig herkenbare en professionele uitstraling van onze leden tijdens de trainingen, wedstrijden en andere gelegenheden. Daarbij moet de kleding die gedragen wordt op de trainingen voor de sporter en voor de trainers veilig zijn. Dit betekent dat kleding aansluitend is. Dit om te voorkomen dat een sporter of trainer onbedoeld in de kleding vast komt te zitten tijdens het vangen/hulpverlenen.

Daarom gelden de volgende kledingvoorschriften:

 • Deelname aan de lessen geschiedt alleen in geschikte sportkleding. Voor gym- en turnlessen een turnpak of op warme dagen een aansluitend shirt en broekje (geen wijde kleding). Turnpakjes kunnen onder andere verkregen worden bij diverse leveranciers. Let wel op dat die pakjes voldoen conform reglement KNGU. Dus geen yoga-kleding, danskleding e.d.
 • Er wordt op blote voeten geturnd of op turnschoenen met rubberen zooltjes. Schoentjes met een leren zool zijn te glad en dus niet toegestaan. Ook op sokken turnen is niet toegestaan.
 • Lange haren dienen in een staart of vlecht gedragen te worden zodat het geen gevaar vormt tijdens het sporten en het zicht niet belemmert. Het los dragen van lange haren kan een reden zijn om deelname aan de les te weigeren, dit ter beoordeling door de train(st)er.
 • Hoofdbedekkingen, in welk vorm ook, mogen i.v.m. veiligheid tijdens gym- / turnlessen, wedstrijden en andere gelegenheden niet gedragen worden.
 • Sieraden

Kleine oorbellen of knopjes zijn toegestaan. Andere sieraden worden voor de training, wedstrijden en andere gelegenheden afgedaan. Piercing(s) voorafgaand aan de training verwijderen of, als dit niet mogelijk is, deze afplakken.

TURNEN SELECTIE MEISJES

Gym-, Dans- en Turnvereniging De Beukers – Edam streeft naar een eenduidig herkenbare en professionele uitstraling van onze leden tijdens de wedstrijden en/of andere gelegenheden. Door vereiste wedstrijdturnpak en wedstrijd trainingspak wordt teamgeest en eendracht verkregen.

 • De wedstrijdturnpakjes en trainingspakjes mogen niet op school gedragen worden.
 • Tijdens trainingen mogen wedstrijdturnpakjes niet gedragen worden i.v.m. slijtage. Advies is om een eigen extra turnpakje te bestellen. Wel dient  het conform KNGU te zijn.
 • Broekjes dragen bij wedstrijden dienen passend te zijn (conform reglement KNGU), m.a.w. bij huidige wedstrijdturnpak moet broekje in overstemmend kleur zijn, dus in ZWART.
 • Wanneer de wedstrijdturnsters deelnemen aan wedstrijden, wordt van hen verwacht dat ze in correcte kleding te verschijnen. Het vereiste wedstrijdturnpak is te bestellen via de

De Beukers

website van de Beukers bij kledingcommissie. Doe dit op tijd, want de levertijd kan soms wat langer zijn. Op deze site staan ook de meest actuele prijzen voor de turnpakjes. Voor meer informatie kun je informeren bij de wedstrijdtrainsters. Vereiste wedstrijdturnpak, welk via kledingcommissie is aangeschaft, voldoet conform de kledingvoorschriften van KNGU.

 • Bij wedstrijden : Draag het liefst witte sokken. Bij uitvoeren van oefeningen worden die sokken uiteraard niet gedragen.
 • Zonder voorgeschreven kleding wordt je uitgesloten van deelname aan wedstrijden onder de verenigingsnaam. Zie hieronder de foto’s voor juiste wedstrijdturnpak en juiste trainingspak.

Wedstrijdkleding De Beukers:

Wedstrijdturnpak De Beukers
Trainingspak de Beukers

TURNEN RECREATIE MEISJES

Gym-, Dans- en Turnvereniging De Beukers – Edam streeft naar een eenduidig herkenbare en professionele uitstraling van onze leden tijdens de wedstrijden en/of andere gelegenheden. Door gewenste wedstrijdturnpak  wordt teamgeest en eendracht verkregen.

Tijdens clubwedstrijden worden ze geadviseerd te verschijnen in blauwe turnpakjes.

Broekjes dragen bij trainingen zijn toegegestaan, ze dienen wel passend en goed sluitend te zijn.

De Beukers

TURNEN RECREATIE JONGENS

Gym-, Dans- en Turnvereniging De Beukers – Edam streeft naar een eenduidig herkenbare en professionele uitstraling van onze leden tijdens de wedstrijden en/of andere gelegenheden. Door vereiste wedstrijdkleding  wordt teamgeest en eendracht verkregen.

              Tijdens clubwedstrijden worden jongens verwacht in wit t-shirt en zwart sportbroek